Dom starejših občanov Ljubljana, Moste - Polje

    Ob sotočju 9, 1000 Ljubljana
    T: 01 / 58 43 700
    E: info@dso-moste.si

Obisk Mešanega pevskega zbora Primorje Ajdovščina in plesne skupine Ajda iz Ajdovščine

V soboto 14.03.2015 sta nas v domu z obiskom razveselila  Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina in plesna skupina Ajda iz Ajdovščine.

Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina deluje v okviru Kulturno umetniškega društva Primorje, ki je bilo ustanovljeno 1980.

Društvo in tudi zbor je bil oblikovan iz potrebe po poustvarjanju vrednot, ki človeka po napornem in težkem vsakdanu dvignejo v sfero človeške topline, radosti in zadovoljstva.  Program zbora obsega slovensko ljudsko, umetno in sakralno glasbo, ter glasbo tujih avtorjev iz obdobja renesanse pa do danes. Uspešno je izvedel vrsto samostojnih koncertov, gostoval doma in v tujini. 

DSCN1010_Small.JPG

DSCN1015_Small.JPG

Svojo energijo, dobro voljo so s svojim plesnim nastopom v dom prinesle tudi članice plesne skupine Ajda iz Ajdovščine.

Trdijo, da ob plesu “Osteoporoze ni... Vadba je najbolj učinkovito zdravilo… Ples, stalna rekreacija, to je preventiva, pa veliko dobre volje... Lahko si ne vem kako bolan, a če plešeš, ozdraviš… Ples je pol zdravja,” to je samo nekaj izjav njihovih članic. 

S svojim nastopom so nas v svoje trditve uspešno prepričale. 

DSCN1016_Small.JPG

DSCN1004_Small.jpg

DSCN1033_Small.JPG

DSCN1032_Small.JPG

DSCN1034_Small.jpg

Stanovalci, svojci in zaposleni se jim zahvaljujemo, da so svoj prosti čas darovali nam in nam s pesmijo in plesom polepšali sobotno popoldne.