Dom starejših občanov Ljubljana, Moste - Polje

    Ob sotočju 9, 1000 Ljubljana
    T: 01 / 58 43 700
    E: info@dso-moste.si

21.09.2017 Praznovanje 100. rojstnega dne gospe Marije Gombač

Rojstni dan je poseben dan. Vsakdo ima ta dan za svojega.

V četrtek, 21.9.2017 smo se zbrali svojci, prijatelji, stanovalci in zaposleni, da bi skupaj s stanovalko go. Marijo Gombač praznovali visoki jubilej – 100. rojstni dan. Za prijetno vzdušje so poskrbele pevke domskega pevskega zbora, otroci iz vrtca Nazaret ter ljudske pevke Predice. Direktorica doma ga. Marija Sajovic je slavljenki izročila šopek ter ji zaželela obilo zdravja in dobrega počutja. Socialna delavka je predstavila življenjsko zgodbo slavljenke, katero je spremljala projekcija slik ge. Marije iz njene preteklosti.

Ga. Marija se je rodila na Savi pri Litiji, kjer njena rojstna hiša še stoji. Ga. Marija pove, da je bila kot otrok zelo živahna. Sama  se je naučila plavati. Pogosto se je izmuznila od doma in se šla kopat v Savo. Sama si je celo sešila kopalke. Zaradi nesrečne ljubezni pri 17. letih se ni nikoli poročila. Njena poklicna pot je bila predvsem na področju šiviljstva. Pri društvu Sokol je rada telovadila, igrala v dramskih igrah ter se učila igrati na harmoniko. Naši sogovorniki so slavljenko opisovali kot skromno in delovno osebo z veliko razumevanja, ki se ti vsede v srce. V naš dom je prišla pred mesecem in pol, ko doma, kljub pomoči s strani Patronažne službe, Zavoda za oskrbo na domu, skrbnih sosed ter ostalih, ni več mogla bivati.

Kot se za takšno priložnost spodobi, je praznik ge. Mariji s svojim obiskom polepšal župan mestne občine Ljubljana g. Zoran Jankovič

S penino in torto se je pričelo slavnostno druženje, ki se nadaljevalo ob zvokih harmonike ter petju.

V imenu stanovalke ge. Marije in v imenu sodelavcev se zahvaljujemo županu mestne občine Ljubljana g. Zoranu Jankoviču, za obisk, ker smo z njegovo pomočjo prisotnim dan naredili še dodatno poseben dan.

Zahvaljujemo se tudi župniku g. Mateju Štravsu za njegovo navzočnost in lepe besede.

Ga. Marija, Hvaležni smo, da smo lahko skupaj z vami praznovali. Skupaj s stanovalci, vašimi znanci, prijatelji, prostovoljci in sodelavci smo pripravili program. Ob spoznavanju vaše življenjske poti, naj je bilo skupaj lepo.

V naši družbi je praznovala tudi ga. Monika Kovač, ki je pred kratkim dopolnila 100 let.

Obema slavljenkama še enkrat vsi  skupaj voščimo!

 

 IMAG3672.jpgIMG_0239.JPGIMG_0304.JPGIMG_0238.JPGIMAG3656.jpgIMAG3663.jpgIMG_0199.JPGIMG_0208.JPGIMG_0210.JPGIMG_0219.JPGIMG_0247.JPG