Dom starejših občanov Ljubljana, Moste - Polje

    Ob sotočju 9, 1000 Ljubljana
    T: 01 / 58 43 700
    E: info@dso-moste.si

Novice

Za ogled napovednika kliknite  ->  KOLEDAR PRIREDITEV V MESECU JANUARJU 2018

30.11 2017
V sredo, 29.11.2017 smo gostili društvo Spominčica in sicer je v okviru Alzheimer cafe- ja predavala ga. Jana Dragar, socialna delavka Psihiatrične klinike Ljubljana.
Po našem domu že diši po prazničnih dobrotah, saj skupaj s stanovalci pečemo Miklavževe piškote.
24.11 2017
Vabimo vas na predavanje o skrbi zase v skupnem življenju z družinskim članom z demenco, ki ga bo vodila Jana Dragar, dipl. soc. del.
K nam je prišel sv. Martin že danes, 10.11. Pripeljala ga je folklorna skupina PUŠELJC, katere člani so zaplesali, zapeli in predstavili stare običaje dela v vinogradu.
Pod mentorstvom prostovoljke Antonije smo včeraj, 9.11. v delavnici delovne terapije ustvarjali s slanim testom. »Piškotki«, ki so nastali bodo krasili novoletno jelko.
V sredo, 8.11. je bil v Domu nepozaben koncert. Nastopila je ženska vokalna skupina »Ščekice«, ki jo vodi Ileana Bratuž Kacjan.
V četrtek, 19.10.2017 smo v okviru družabne skupine Prijatelji gostili policista g. Marka Turka. Na zanimiv način nam je predstavil, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost našega premoženja.
Po definiciji, ki jo uporablja Svetovna zdravstvena organizacija je TELESNA DEJAVNOST kakršnokoli telesno gibanje, ki ga ustvarijo skeletne mišice in katerega posledica je poraba energije nad ravnjo mirovanja.
Staranje je pojav, ki se nevidno prične že ob rojstvu, kasneje v življenju pa prinaša mnoge fizične, psihične in socialne spremembe. Prav na te spremembe se moramo pripravljati že v mladosti, predvsem pa v zrelostnem obdobju.
V četrtek, 5.10.2017 smo se ponovno srečali s prostovoljkami in prostovoljcem, ki svoj prosti čas namenjajo našim stanovalcem. Med seboj smo se spoznavali na zabaven način in smeha ni manjkalo.
03.10 2017
V petek, 30. septembra so nas obiskali prijatelji iz društva Altra. Pridružili so se nam še prostovoljci Doma v želji, da skupaj preživimo lep dopoldan.
Preko 20 let sva bili pod isto streho v Ulici Angele Ocepkove 4, tu v Štepanjcu. Imeli sva prijetne sosedske odnose, ki so se končali, ko sama sem pri 80 – ih odšla v Doma, Marica pa je ostala doma ob tuji pomoči.
Rojstni dan je poseben dan. Vsakdo ima ta dan za svojega. V četrtek, 21.9.2017 smo se zbrali svojci, prijatelji, stanovalci in zaposleni, da bi skupaj s stanovalko go. Marijo Gombač praznovali visoki jubilej – 100. rojstni dan.
Avlo našega Doma krasi razstava slik ge. Milice Tomšič, članice Likovnega društva Mengeš.
V okviru projekta nePozab je bilo v petek, 15.9. domu predavanje o demenci in možnostih vplivanja na njen razvoj. Poleg napotkov za pravilno prehrano so bile prikazane tudi kognitivne vaje in vaje iz sedeče joge, ki so primerne tudi za naše stanoval…