Dom starejših občanov Ljubljana, Moste - Polje

    Ob sotočju 9, 1000 Ljubljana
    T: 01 / 58 43 700
    E: info@dso-moste.si

Novice

Za ogled napovednika kliknite  ->  KOLEDAR PRIREDITEV V MESECU SEPTEMBRU 2017

V četrtek, 19.10.2017 smo v okviru družabne skupine Prijatelji gostili policista g. Marka Turka. Na zanimiv način nam je predstavil, kako poskrbeti za lastno varnost in varnost našega premoženja.
Po definiciji, ki jo uporablja Svetovna zdravstvena organizacija je TELESNA DEJAVNOST kakršnokoli telesno gibanje, ki ga ustvarijo skeletne mišice in katerega posledica je poraba energije nad ravnjo mirovanja.
Staranje je pojav, ki se nevidno prične že ob rojstvu, kasneje v življenju pa prinaša mnoge fizične, psihične in socialne spremembe. Prav na te spremembe se moramo pripravljati že v mladosti, predvsem pa v zrelostnem obdobju.
V četrtek, 5.10.2017 smo se ponovno srečali s prostovoljkami in prostovoljcem, ki svoj prosti čas namenjajo našim stanovalcem. Med seboj smo se spoznavali na zabaven način in smeha ni manjkalo.
03.10 2017
V petek, 30. septembra so nas obiskali prijatelji iz društva Altra. Pridružili so se nam še prostovoljci Doma v želji, da skupaj preživimo lep dopoldan.
Preko 20 let sva bili pod isto streho v Ulici Angele Ocepkove 4, tu v Štepanjcu. Imeli sva prijetne sosedske odnose, ki so se končali, ko sama sem pri 80 – ih odšla v Doma, Marica pa je ostala doma ob tuji pomoči.
Rojstni dan je poseben dan. Vsakdo ima ta dan za svojega. V četrtek, 21.9.2017 smo se zbrali svojci, prijatelji, stanovalci in zaposleni, da bi skupaj s stanovalko go. Marijo Gombač praznovali visoki jubilej – 100. rojstni dan.
Avlo našega Doma krasi razstava slik ge. Milice Tomšič, članice Likovnega društva Mengeš.
V okviru projekta nePozab je bilo v petek, 15.9. domu predavanje o demenci in možnostih vplivanja na njen razvoj. Poleg napotkov za pravilno prehrano so bile prikazane tudi kognitivne vaje in vaje iz sedeče joge, ki so primerne tudi za naše stanoval…
Pod mentorstvo prostovoljke Antonije Jereb so stanovalke slikale na platno. Če je bil na začetku pri udeleženkah delavnice prisoten strah pred čopičem in je le-ta tekal bolj okorno so bile na koncu prav vse zadovoljne z svojimi izdelki.
V okviru projekta nePOZAB-Pomoč Obolelim Za Alzheimerjevo boleznijo ste vljudno vabljeni na brezplačno predavanje: PREVENTIVA kako lahko zmanjšamo tveganje ZA DEMENCO, ki bo v petek, 15. 9. 2017 ob 10:00, v jedilnici doma starejših občanov Ljubljana …
V sredo 6. septembra ob pol devetih smo se z varovanci Doma starejših občanov Ljubljana-Moste-Polje odpravili na izlet. Poleg direktorice, delovne terapevtke, medicinske sestre, fizioterapevtke in varovancev, smo se izletu pridružile tudi štiri pros…
06.09 2017
Lepo vreme, ki je bilo napovedano za sredo, 30.8. smo v našem Domu maksimalno izkoristili. Oddelčno osebje je pripeljalo težje pokretne stanovalce v domski atrij, kjer so se jim priključili tudi samostojnejši stanovalci.
S predstavitvijo petih avtobiografskih zgodb, zapisanih v obliki knjig in z zahvalo sodelujočim prostovoljcem smo na družabnem srečanju, 30.8.2017 zaključili prvi del projekta »Moja življenjska zgodba«.
Torek, 11. julij 2017, je bil za nas poseben dan, saj so v naš dom prišli gostje iz Filipinov. V okviru turneje po Sloveniji nas je obiskal moški pevski zbor Aleron.