Dom starejših občanov Ljubljana, Moste - Polje

    Ob sotočju 9, 1000 Ljubljana
    T: 01 / 58 43 700
    E: info@dso-moste.si

Telesna dejavnost vse življenje - naše telo je ustvarjeno za gibanje v vseh življenjskih obdobjih.

Po definiciji, ki jo uporablja Svetovna zdravstvena organizacija je TELESNA DEJAVNOST kakršnokoli telesno gibanje, ki ga ustvarijo skeletne mišice in katerega posledica je poraba energije nad ravnjo mirovanja.  

Naše telo je ustvarjeno za gibanje v vseh življenjskih obrobjih.  Ne glede na leta lahko telesna dejavnost izboljša kakovost našega življenja. V našem domu stanovalce ves čas  spodbujamo k redni telesni dejavnosti.

V okviru praznovanja svetovnega dneva fizioterapevtov, ki smo ga praznovali 8. septembra, smo se v domskih pogovornih skupinah  pogovarjali o fizioterapiji in telesni dejavnosti.

Stanovalci so podrobneje spoznali delo fizioterapevta in se seznanili, na kakšen način si lahko pomagajo s pomočjo fizioterapije.  Pogovarjali smo se kako lahko preprečimo padce, ki so v starosti zelo pogosti. Spoznali smo pripomočke za hojo in praktično predstavili varno uporabo le teh.  Ob zaključku pogovornih skupin so stanovalci izrazili željo, da še kdaj obravnavamo teme, ki se navezujejo na zdravje in pravilno gibanje.

DSC_07599.jpgDSC_0722.jpgDSC_0724.jpgDSC_0730.jpgDSC_0731.JPG